EARTH OVERSHOOT DAY

WAT IS EARTH OVERSHOOT DAY?

Dat is de dag dat we de grondstoffen bedoeld voor dat jaar hebben gebruikt. Na deze dag leven we dus van grondstoffen, die bedoeld zijn voor volgende generaties. Momenteel hebben we ongeveer 1,7 aarde nodig per jaar. Dit betekent dat de aarde zichzelf niet kan herstellen en we dus voor het aantal mensen en de wijze van gebruik van onze planeet 1,7x zo veel en zo snel gebruiken als dat de bedoeling is.

WAAR WIL VAN DE KOOKSCHOOL HET VERSCHIL IN MAKEN?

Van De Kookschool wil een bijdrage leveren in de bewustwording van mensen dat ze door middel van een bewuste keuze van voeding hun ecologische voetafdruk tot wel 50% kunnen verlagen. Daarmee kan een ieder op elk moment van de dag een positieve bijdrage leveren aan het herstellend vermogen van onze planeet. Stel je voor dat we elk jaar vanaf 2018 Earth Overshoot Day met 5 dagen kunnen uitstellen; dan gebruiken we in 2050 precies de grondstoffen die ook voor ons bedoeld zijn. Hoe tof is het als Van De Kookschool daar een bijdrage in kan leveren?!

WIL JE MEER WETEN?

Wil je meer weten over Earth Overshoot Day, bijvoorbeeld wat jouw ecologische voetafdruk momenteel is en in welke mate jij bijdraagt in het uitstellen of versnellen van Earth Overshoot Day? Kijk dan eens op https://www.overshootday.org voor meer informatie.

aarde_uitgeknepen.png