Schermafdruk 2019-02-22 08.05.01.png

ONS VERHAAL

"Zorg je voor de planeet, dan zorg je automatisch ook beter voor jezelf"

1. We eten onze planeet sneller op dan dat zij kan groeien en bloeien

In 2018 viel Earth Overshoot Day in Nederland al op 14 april (wereldwijd was dat op 1 augustus). Dat betekent dat wij Nederlanders in 3,5 maand tijd meer natuurlijke grondstoffen gebruiken dan de Aarde in een heel jaar kan produceren. Gedurende de rest van het jaar leven we dus op de grondstoffen, die we 'lenen' van toekomstige generaties.

Schermafdruk 2019-02-22 08.04.36.png
Schermafdruk 2019-02-22 08.07.06.png
Schermafdruk 2019-02-22 08.04.49.png
Schermafdruk 2019-02-22 08.05.10.png
cartoon_logo0002.png

2. Middels onze keuze voor meer duurzame voeding kunnen we tot wel 50% van onze ecologische voetafdruk verlagen en een actieve rol spelen in het 'zorgen voor morgen' en het laten groeien en bloeien van onze planeet

Bijdragen aan de best mogelijke versie van onze planeet Aarde kan op vele manieren; je kunt afval scheiden, energie en/of water besparen, meedoen aan clean-up acties etcetera. Maar wist je dat je heel eenvoudig zelf je ecologische voetafdruk tot wel 50% kunt verlagen door bewust te kiezen voor duurzame voeding? Maar om te kunnen kiezen voor meer duurzame voeding, moet je eerst weten wat je eet.

Schermafdruk 2019-02-22 08.08.07.png

3. Welke rol pak jij?

Van De Kookschool heeft als missie om een ieder te ondersteunen in de bewustwording van de 'zorg voor morgen' middels hun keuze voor voeding. Zorg ook voor morgen en begin vandaag nog! Elke eerste stap (hoe klein ook) is er een. Steun ons in onze missie!

Schermafdruk 2019-02-22 08.07.56.png
Schermafdruk 2019-02-22 08.02.24.png
Schermafdruk 2019-02-22 08.06.59.png

DEEG-PRINCIPE

VAN DE KOOKSCHOOL

Elk brood bestaat uit vier hoofdingrediënten, namelijk meel, zout, water en gist. Om het ultieme brood te maken dienen deze vier ingrediënten met veel liefde, passie en warmte gekneed en gekoesterd te worden. Pas dan ontstaat het ultieme brood....

 

Zo ook bestaan ook alle activiteiten van Van De Kookschool uit vier hoofdingrediënten, namelijk Duurzaam, Educatief, Energiek en Geluk. Deze vier ingrediënten vormen de basis van al onze activiteiten en worden door ons met veel liefde en passie gekneed tot echte Van De Kookschool activiteiten, waarin we het verschil gaan maken. Maar zonder de oven, zonder de warmte van onze supporters en fans, geen brood. Samen maken we het verschil en creëren we!

DUURZAAM

Hier bedoeld we vooral de ecologische duurzaamheid mee. Dit geldt niet alleen voor de materialen, maar ook voor de ingrediënten. We denken daarbij verder dan alleen of iets biologisch is. Zo telt ook het seizoen mee, land van herkomst en de verpakking van een product.

Ook zijn de materialen die we gebruiken in onze kookworkshop veelal een 'tweede-leven' materialen. Denk hierbij aan mensen die materialen doneren of aan materialen van de kringloopwinkel.

EDUCATIEF

Met educatief bedoelen we het 'lerend' vermogen. Dat geldt voor zowel onszelf als ook voor onze activiteiten. Van De Kookschool leert graag wat zij weet aan haar gasten via de verschillende activiteiten, maar leert zelf ook heel graag van niet alleen haar gasten, leveran-ciers en partners, maar eigenlijk van iedereen.

 

Schroom dus niet als je iets nieuws weet of hebt; we horen het graag! 

ENERGIEK

Onze activiteiten barsten van de energie! We zijn vooral lekker aan de slag en leren 'hands on'. We mixen de inhoud met een flinke dosis humor, zodat we niet alleen ons fysieke batterij opladen (dmv eten), maar ook onze mentale batterij. Want lachen is heerlijk en gezond!  Tot slot: wist je dat als je beter voor jezelf zorgt door middel van duurzame-(re)keuzes, je ook meer energie hebt om al die leuke dingen te doen die onze prachtige planeet je te bieden heeft?!

GENIETEN

Hmm... een kop warme thee en een lekker stuk chocola. Want reken maar dat wij ook kunnen snoepen! Bij Van De Kookschool willen we je niet voorschrijven wat je wel en niet mag eten als je gezond en duurzaam wil zijn. We willen je graag bewust maken van duurzame(re) keuzes. Dus als je dan bijvoorbeeld een keer geen weerstand kan bieden aan die lonkende repen chocola, kies dan bijvoorbeeld voor een fairtrade variant!