HET ONSTAAN

Ik ben Anouck Rijkmans en moeder van twee jonge kinderen. Ook ik werkte jarenlang in de corporate wereld bij een bank en kwam elke avond laat thuis na een dag lang en keihard werken. Ik racte naar de opvang, haalde de kids op en racte door naar het fornuis. En wanneer ik dan naar onze kleine apen keek, terwijl ik ze in bad deed of in bed legde vroeg ik mij steeds vaker af wat ik nu eigenlijk voor hen had gedaan die dag, voor hun wereld van morgen? Dat was een vraag die ik steeds moeilijker kon beantwoorden en ik belande in een burn out. Nog geen 37 jaar en met serieuze hartklachten thuis op de bank...dat zet je aan het denken. 

 

In de burn out besloot ik dat ik alleen nog maar tijd wilde maken voor de dingen die ik echt belangrijk vind en de dingen wil doen die ik echt leuk vind. Mijn gezin, mijn passie voor koken en hetgeen ik echt belangrijk vind ('zorgen voor de wereld van morgen') vormen de peilers waar ik mijn nieuwe fundament op heb gebouwd. Hoe deze peilers leidde tot Van De Kookschool en wie mij daar zoal bij hielpen en helpen vertel ik je in het filmpje.

DEEG-PRINCIPE

VAN DE KOOKSCHOOL

Elk brood bestaat uit vier hoofdingrediënten, namelijk meel, zout, water en gist. Om het ultieme brood te maken dienen deze vier ingrediënten met veel liefde, passie en warmte gekneed en gekoesterd te worden. Pas dan ontstaat het ultieme brood....

 

Zo ook bestaan ook alle activiteiten van Van De Kookschool uit vier hoofdingrediënten, namelijk Duurzaam, Educatief, Energiek en Geluk. Deze vier ingrediënten vormen de basis van al onze activiteiten en worden door ons met veel liefde en passie gekneed tot echte Van De Kookschool activiteiten, waarin we het verschil gaan maken. Maar zonder de oven, zonder de warmte van onze supporters en fans, geen brood. Samen maken we het verschil en creëren we!

DUURZAAM

Hier bedoeld we vooral de ecologische duurzaamheid mee. Dit geldt niet alleen voor de materialen, maar ook voor de ingrediënten. We denken daarbij verder dan alleen of iets biologisch is. Zo telt ook het seizoen mee, land van herkomst en de verpakking van een product.

Ook zijn de materialen die we gebruiken in onze kookworkshop veelal een 'tweede-leven' materialen. Denk hierbij aan mensen die materialen doneren of aan materialen van de kringloopwinkel.

EDUCATIEF

Met educatief bedoelen we het 'lerend' vermogen. Dat geldt voor zowel onszelf als ook voor onze activiteiten. Van De Kookschool leert graag wat zij weet aan haar gasten via de verschillende activiteiten, maar leert zelf ook heel graag van niet alleen haar gasten, leveran-ciers en partners, maar eigenlijk van iedereen.

 

Schroom dus niet als je iets nieuws weet of hebt; we horen het graag! 

ENERGIEK

Onze activiteiten barsten van de energie! We zijn vooral lekker aan de slag en leren 'hands on'. We mixen de inhoud met een flinke dosis humor, zodat we niet alleen ons fysieke batterij opladen (dmv eten), maar ook onze mentale batterij. Want lachen is heerlijk en gezond!  Tot slot: wist je dat als je beter voor jezelf zorgt door middel van duurzame-(re)keuzes, je ook meer energie hebt om al die leuke dingen te doen die onze prachtige planeet je te bieden heeft?!

GENIETEN

Hmm... een kop warme thee en een lekker stuk chocola. Want reken maar dat wij ook kunnen snoepen! Bij Van De Kookschool willen we je niet voorschrijven wat je wel en niet mag eten als je gezond en duurzaam wil zijn. We willen je graag bewust maken van duurzame(re) keuzes. Dus als je dan bijvoorbeeld een keer geen weerstand kan bieden aan die lonkende repen chocola, kies dan bijvoorbeeld voor een fairtrade variant!