Bosrank 23 1852 XS Heiloo

+31642056171

KVK   72660376

BTW  NL135518015B01

vanaf 1/1/2020: NL001633810B13

©2019 by Anouck Van De Kookschool

PRIVACY BELEID

Van de Kookschool (KVK 72660376), respecteert jouw privacy en doet er alles aan om jouw persoonsgegevens te beschermen. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar manieren om onze dienstverlening te verbeteren en deze mogelijk af te stemmen op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Daarbij verwerken we jouw persoonsgegevens zorgvuldig en veilig. Bij nieuwe verwerkingen en/of aanpassingen in de verwerkingen hiervan zullen we de effecten hiervan voor de bescherming van jouw gegevens beoordelen, waarbij we de risico’s voor jouw rechten en vrijheden meewegen. Bovendien verwerken we jouw persoonsgegevens alleen in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

1. Wanneer is deze privacyverklaring van toepassing?

Deze privacyverklaring is van toepassing op alle gegevens die Van De Kookschool verzamelt en verwerkt van (potentiële) klanten en van gebruikers van haar website en andere diensten.

 

2. Wie is verantwoordelijk voor jouw gegevens?

Website www.vandekookschool.nl wordt beheerd door Van De Kookschool. Van De Kookschool is de verwerkingsverantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming en is gevestigd aan de Bosrank 23 te Heiloo. Van De Kookschool is aangewezen als verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens.

 

3. Uitleg wettelijke grondslagen en doelstellingen

In deze privacyverklaring beschrijven we welke persoonsgegevens Van De Kookschool in het kader van de bedrijfsactiviteiten van je verwerkt en voor welke doeleinden Van De Kookschool dat doet. Ook leggen we in deze privacyverklaring uit wat deze verwerkingen precies inhouden.

Wettelijke grondslag

Doelstelling

Uitvoeren van de overeenkomst

Het aangaan en uitvoeren van een overeenkomst

Wettelijke verplichting

Voldoen aan de wettelijke verplichtingen

Gerechtvaardigd belang

  • Voor het leveren van (online) diensten

  • Relatiemanagement en contact

  • Product-, en dienstenontwikkeling en verbetering

  • Marketing

  • Veiligheid en beveiliging

  • Om fraude, misbruik en oneigenlijk gebruik te voorkomen

  • Statistische en wetenschappelijke doeleinden

Toestemming

Voor sommige diensten meld je je apart aan. In dat geval is soms ook apart je expliciete toestemming nodig voor de verwerking van je persoonsgegevens.

 

 

4. Welke gegevens verwerken wij en waarom

 

4.1 Functionaliteiten van de website

 

4.1.1 Website vandekookschool.nl en puurgelukcatering.nl

Wanneer je de website van Van De Kookschool bezoekt, verwerken wij een aantal gegevens van jou om de functionaliteiten van de website(s) te bieden. Met deze gegevens zijn onze website beheerders in staat om de website(s) te beheren en te verbeteren. Zo kunnen zij bijvoorbeeld technische storingen oplossen of de beschikbaarheid verbeteren. Om te zorgen dat je informatie op onze website(s) snel en eenvoudig kunt vinden, gebruiken wij cookies. 

Wanneer je een reactie achterlaat op een blog, wordt jouw naam bij het bericht getoond. Je mailadres wordt niet getoond. Het is niet mogelijk om een reactie te plaatsen zonder persoonsgegevens achter te laten. Als je als bezoeker een reactie achterlaat op onze website kan er een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) worden gestuurd naar de Gravatar service. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

 

Welke gegevens verwerken wij hiervoor? Voor dit doel verwerken wij technische gegevens zoals het IP-adres van je apparaat, bezochte web- of app-pagina’s, klik- en surfgedrag, de internetbrowser waar je mee surft, vorige/volgende bezochte sites, de duur van een bezoek of sessie en de gegevens getoond in het reactieformulier.

 

4.1.2 ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren. We adviseren je de privacyverklaring van de externe websites te raadplegen.

4.2 Het afsluiten, administreren en uitvoeren van jouw overeenkomst

 

Als je klant van ons wordt verwerken we je persoonsgegevens. Enkele van deze persoonsgegevens worden gebruikt voor het voldoen aan wettelijke verplichtingen. Wij verwerken persoonsgegevens voor de volgende doelen:

 

4.2.1 Om je aanvraag te beoordelen, product te leveren en/of dienst af te sluiten.

 

Wat houdt dit doel in?

 

Je kunt je online inschrijven voor de kooklessen bij Van De Kookschool. Wanneer wij je inschrijving ontvangen, verwerken wij je persoonsgegevens om de dienst te kunnen leveren en te administreren. 

 

Wanneer je een verzoek tot informatie indient via een van onze websites, verwerken we je persoonsgegevens op basis van een gerechtvaardigd belang.

 

Welke gegevens verwerken wij hiervoor?

Wij verwerken hiervoor gegevens zoals je naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Ook noteren we eventuele dieet- en allergiegegevens.

 

In geval van inschrijving voor een van onze kooklessen bij Van De Kookschool verwerken we ook je geboortedatum (bepaalt het te hanteren btw-tarief voor de kooklessen, waardoor de verwerking van je geboortedatum een wettelijke grondslag heeft), als ook ervaring in de keuken (ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst). 

 

4.2.2 Om facturen te kunnen sturen en betalingen te administreren. 

 

Wat houdt dit doel in?

Wanneer je een product en/of dienst van Van De Kookschool afneemt waarvoor je moet betalen, sturen we je per mail of per post facturen voor de kosten. Wanneer jouw betaling op onze rekening is bijgeschreven, administreren we dat betaald hebt.

 

Welke gegevens verwerken we hiervoor?

Voor dit doel verwerken we onder andere je naam en adresgegevens, betalingsgegevens, factuurgegevens en bankrekeningnummer in onze administratie.

 

4.3 Om contact met je te onderhouden en jouw vragen en/of klachten te kunnen beantwoorden

Wij willen je graag een goede service bieden. Hierbij hoort ook dat we je snel te woord kunnen staan via verschillende kanalen. Zo kunnen we snel reageren als je contact met ons zoekt en kunnen we je vragen en/of klachten in behandeling nemen. In dit verband verwerken we jouw gegevens voor de volgende doelen:

 

Wat houdt dit in?

Je kunt ons via verschillende kanalen bereiken, zoals per mail, telefoon en website, benaderen met vragen en/of klachten. Als je contact met ons opneemt, zullen wij je persoonsgegevens verwerken om je vraag en/of klacht te kunnen beantwoorden. Je kunt ons ook via social media benaderen.

 

 

 

Welke gegevens verwerken wij hiervoor?

Voor dit doel verwerken wij je naam, contactgegevens, je correspondentie met Van De Kookschool over je vraag en alle andere persoonsgegevens die je aan ons verstrekt en die nodig zijn om je vraag te beantwoorden.

 

4.4 Nieuwsbrieven, alerts en aanbiedingen

Wij sturen je graag digitale nieuwsbrieven, alerts en aanbiedingen om je van dienst te kunnen zijn en je te helpen wanneer je een product en/of dienst wil afnemen. Dat doen wij ook in het kader van gerechtvaardigd belang om jouw gegevens te mogen verwerken (zie paragraaf 3). 

Als je klant van ons bent (geweest), kunnen wij je via post, e-mail of telefoon benaderen met nieuwsbrieven, alerts en aanbiedingen. We kunnen je dan service verlenen en sturen je aanbiedingen, alerts of informatie over producten en/ of diensten van Van De Kookschool. Wij kunnen je ook met aanbiedingen benaderen op social media platforms, zoals Facebook en Twitter. Je kunt je hiervoor afmelden via de link onderaan de e-mail en tijdens ons telefoongesprek met jou. Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven en aanbiedingen meer.

 

Wat houdt dat in?

We verwerken je contactgegevens om je onze nieuwsbrief en aanbiedingen toe te sturen. Wil je deze aanbiedingen en nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kun je je uitschrijven op de in de nieuwsbrief of aanbieding aangegeven manier.

 

Welke gegevens verwerken wij hiervoor?

Voor dit doel verwerken we je in-/uitschrijving voor de nieuwsbrief en jouw contactgegevens (zoals je mailadres).

 

4.5 Communicatie via Social Media

Van De Kookschool is actief op social mediaplatforms, zoals Twitter, Facebook, YouTube, Instagram en LinkedIn. Als je via social media contact met ons opneemt, verwerken we jouw gegevens met de volgende doelen:

 

4.5.1 Om vragen die je via social media stelt te kunnen beantwoorden

Je kunt op verschillende manieren met ons in gesprek gaan om informatie te verkrijgen of om vragen te stellen. Als je Van De Kookschool via social mediapagina’s stelt, kan Van De Kookschool de gegevens die je aan ons verstrekt verzamelen. Denk hierbij aan je (gebruikers)naam, (social–ID), adres, e-mailadres, geslacht en bijvoorbeeld de gegevens die je in je vraag met ons deelt. Om te kunnen reageren op jouw berichten vragen we je jouw persoonsgegevens in een besloten bericht met ons te delen. Zo kunnen wij controleren of we met de juiste persoon in gesprek zijn en dragen wij zorg voor de veiligheid van jouw gegevens. Als je gevoelige gegevens of contractgegevens aan ons vraagt, zullen wij je bellen of e-mailen. Wij wijzen je erop dat er veiligere manieren zijn om met Van De Kookschool te communiceren, bijvoorbeeld telefonisch.

 

4.5.2 Acties via social media

Als je deelneemt aan acties op de social mediapagina’s van Van De Kookschool verwerken we jouw contactgegevens om de actie uit te kunnen voeren en je te informeren over het vervolg en de uitslag van de actie. Jouw contactgegevens worden bewaard zo lang als nodig is om de actie uit te kunnen voeren. Als wij jouw gegevens willen gebruiken voor marketingactiviteiten, vragen wij daar vooraf toestemming voor. Voor de details per actie verwijzen wij je naar de actievoorwaarden van de desbetreffende actie.

 

4.5.3 Online conversatie over Van De Kookschool

Het gebeurt weleens dat er over Van De Kookschool wordt gesproken in de social media. Wij zijn erg geïnteresseerd in je mening over Van De Kookschool. Op deze manier kunnen wij je in de toekomst beter van dienst zijn. Als wij op social media of andere openbare bronnen lezen dat je een vraag hebt, gaan wij met je in gesprek.

 

4.6 Jouw keuze: gepersonaliseerde informatie en aanbiedingen op websites

Wanneer je bij het bezoeken van onze website ervoor kiest cookies en pixels (verder cookies) te laten plaatsen, verwerken wij jouw gegevens om voor jou relevant te zijn door je informatie en advertenties te laten zien die aansluiten bij jouw interesses en voorkeuren.

 

Wat houdt dit doel in?

Wij willen zo relevant mogelijk zijn en proberen de website aan te passen aan jouw voorkeuren. Dit kunnen wij doen door bij bezoek van de website cookies te plaatsen als je hiervoor toestemming hebt gegeven. Wij verzamelen dan via cookies gegevens over bijvoorbeeld de manier waarop je de website gebruikt, naar welke inhoud je kijkt en gegevens die je achterlaat op onze website. Wij analyseren jouw gegevens om op onze website en externe websites zoals social mediaplatforms informatie en advertenties af te beelden die beter aansluiten bij jouw persoonlijke interesses en voorkeuren.

 

Welke gegevens verwerken wij hiervoor?

Voor dit doel verwerken wij jouw persoonsgegevens zoals je die achter laat op de website, je klik- en surfgedrag, IP-adres en de gegevens die verder bij ons bekend zijn, zoals welke producten en/of diensten je afgenomen hebt, geslacht, adres en geboortedatum.

 

4.7 Trendanalyse

Van De Kookschool doet op basis van geaggregeerde informatieonderzoek naar trends in het gebruik van producten en/ of diensten. Bij het uitvoeren van deze analyses verwerken we jouw gegevens om statistische analyse te kunnen uitvoeren.

 

Wat houdt dit doel in?

Van De Kookschool voert onderzoek uit naar trends in de markt door middel van statistische analyses. De informatie die wij uit deze analyses halen, gebruiken wij om ons huidige aanbod van producten/of diensten, als ook onze processen te evalueren en aan te passen op basis van nieuwe ontwikkelingen. Tenzij je ons voorafgaand toestemming hebt gegeven gebruiken wij deze onderzoeksresultaten niet voor marketing- en verkoopactiviteiten, die specifiek op jou gericht zijn. De resultaten van deze analyses worden uitsluitend op n geaggregeerde basis gerapporteerd. Dit betekent dat de resultaten op geen enkele wijze tot individuele klanten zijn te herleiden. 

 

Welke gegevens verwerken wij hiervoor?

Wij verwerken voor dit doel gegevens zoals productassortiment en afgenomen diensten (uitsluitend op geaggregeerd niveau).

 

5. Verstrekking van jouw gegevens aan derden

Van De Kookschool schakelt bij de uitvoering van de dienstverlening en andere bedrijfsactiviteiten derden in (zoals postverzending, drukkerijen, hostingsdiensten en automatiseringsdienstverleners). Voor zover derden bij het uitvoeren van desbetreffende diensten en bedrijfsactiviteiten jouw gegevens verwerken, treft Van De Kookschool de vereiste contractuele, technische en organisatorische maatregelen om te verzekeren dat jouw gegevens uitsluitend worden verwerkt voor zover dit in dit kader noodzakelijk is. In ieder geval zullen deze derde partijen jouw gegevens alleen verwerken in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving.

 

Van De Kookschool deelt vanuit een wettelijke verplichting persoonsgegevens met overheidsorganisaties. Deze overheidsorganisaties hebben je persoonsgegevens nodig voor hun taken, zoals voor de belastingaangifte.

 

6. Beveiliging

Van De Kookschool gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens en heeft adequate technische en organisatorische maatregelen getroffen om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies en/ of onrechtmatige verwerking. Denk hierbij aan een beveiligde server en additionele beveiligingsmaatregelen op de digitale opslagplaats van persoonsgegevens. Bij gebruik van social media, adviseren we je alleen middels een DM (direct message-DM) met ons te communiceren.

 

7. Bewaartermijn

Van De Kookschool bewaart je persoonsgegevens niet langer dan wettelijk is toegestaan en noodzakelijk is voor de verwerkelijking van de doeleinden waarvoor je gegevens worden verwerkt. Hoe lang bepaalde gegevens worden bewaard, is afhankelijk van de aard van de gegevens en de doeleinden waarvoor zij worden verwerkt. De bewaartermijn kan dus per doel verschillen. 

 

8. Vragen en verzoek om inzage, correctie, verwijdering, beperking en overdraagbaarheid van gegevens en bezwaar tegen verwerking.

Wil je weten of alle gegevens die Van De Kookschool van jou heeft ook correct zijn? Dan kun je daar navraag naar doen. Binnen een maand leveren wij je een overzicht van de gegevens zoals die bij ons bekend zijn. 

Stuur ons hiertoe een verzoek via info@vandekookschool.nl 

 

Mocht je naar aanleiding hiervan een correctie van je persoonsgegevens wensen, dan horen we het graag; we ontvangen je verzoek in dat geval graag per mail. Je kunt bezwaar maken tegen het verwerken van je persoonsgegevens door Van De Kookschool. Echter, je kunt niet tegen elke verwerking van persoonsgegevens bezwaar maken. Bepaalde persoonsgegevens worden verzameld op basis van een wettelijke grondslag en moeten we dus verwerken. Onder bepaalde voorwaarden kun je ons vragen je persoonsgegevens te verwijderen. Indien wij je persoonsgegevens verwerken op basis van een wettelijke verplichting of het uitvoeren van de overeenkomst, dan kunnen we dit verzoek niet honoreren.

 

9. Contactgegevens

Heb je een klacht over het gebruik van je persoonsgegevens? Dan kun je ons dit melden via info@vandekookschool.nl 

Kom je er met ons niet uit, dan kun je je klacht ook indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Autoriteit Persoonsgegevens

T.a.v. de klachten coördinator

Postbus 93374

2509 AJ Den Haag